ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΙΟΤΟΠΩΝ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί  κάθε χρόνο, πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων.

Σε συνεργασία με συναδέλφους κυνηγούς της ευρύτερης περιοχής και την βοήθεια φίλων αγροτών προχώρησε στη μίσθωση και σπορά  150 στρεμμάτων σε περιοχές του Ασβεστοχωρίου, των Βασιλικών του Τριαδίου, του Ωραιοκάστρου και των Κουφαλίων .Επίσης με τη βοήθεια κάποιων έμπειρων συναδέλφων μπόλιασε 43 δέντρα αγριαχλαδιάς. Η σκοπιμότητα αυτής της δράσης βέβαια δεν είναι μόνο η εξασφάλιση τροφής, η κάλυψη από τα αρπακτικά και η αύξηση των θηραμάτων αλλά είναι και η αρχή μιας συνεργασίας των κυνηγών με τους αγρότες μέσα από την οποία μπορούμε μελλοντικά να δούμε σοβαρά οφέλη για το περιβάλλον και την άγρια πανίδα.

Την ερχόμενη χρονιά στόχος μας είναι ο εντοπισμός κατάλληλων περιοχών όπου είναι δύσκολη και ασύμφορη η γεωργική εκμετάλλευση της γης ώστε το κόστος της μίσθωσης να είναι μικρότερο για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε περισσότερα στρέμματα γης.

 Φέτος θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την βελτίωση βιοτόπων την σπορά 50 στρεμμάτων με άγρια αγκινάρα. Ένα φυτό πολυετές με μεγαλύτερη αντοχή από τον ηλίανθο στην ξηρασία και με πολύ μεγαλύτερο βαθμό κάλυψης στα θηράματα λόγω της μεγάλης βλάστησης του, ενώ θα πρέπει να τονισθεί και η πρώιμη ωρίμανσή  του σε σύγκριση πάντα με τον ηλίανθο.

No Comments

Post A Comment