ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΩΝ

 

Στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν υπογράφηκε η ομώνυμη σύμβαση προστασίας των Υγροβιότοπων. Από το 1977 η επέτειος υπογραφής της σύμβασης του Ραμσάρ  γιορτάζεται σαν Παγκόσμια ημέρα Υγροβιότοπων.

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009, με αφορμή  την επέτειο αυτή αλλά και το γεγονός ότι  η όποια προσπάθεια “αποστείρωσης”  των υγροτόπων οδηγεί στην ασύνετη και επικίνδυνη ανθρώπινη παρέμβαση (καταπατήσεις, αυθαίρετη δόμηση, μπάζωμα, ρύπανση), με αποτέλεσμα την μετατροπή τους σε σκουπιδότοπους, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην καθαριότητα και την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από τους υγροβιότοπους του Γαλλικού και του Καλοχωρίου.

Είναι γεγονός , ότι  καμιά μορφή κρατικής δράσης δεν μπορεί να έχει επαρκή αποτελέσματα, χωρίς προηγουμένως να έχει καθιερωθεί στην συνείδησή μας,  η αξία και η σημασία της. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του καθενός από εμάς και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην συστηματική και σωστή διαχείριση των προστατευομένων περιοχών.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που με την εθελοντική τους εργασία βοήθησαν σ’ αυτή την προσπάθεια, καθώς επίσης και τον Δήμο Εχεδώρου και τον Δήμαρχο κ. Αρβανιτίδη Γιώργο που διέθεσε ένα φορτηγό και ένα απορριμματοφόρο για την περισυλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών.

No Comments

Post A Comment