ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ- Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Έπειτα από το κάλεσμα της Γ.Γ.Π.Π. όσον αφορά τις πυρκαγιές που εξελίχθηκαν στον χώρο της Αττικής, ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. άμεσα ανταποκρίθηκε και ταχέως έσπευσε να συνδράμει.
Δώδεκα πιστοποιημένοι εθελοντές και δύο οχήματα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και σύμφωνα με τις οδηγίες της Π.Υ. , το βράδυ της Τρίτης 24/7/2018 επιχείρησαν όλη την νύχτα στο μέτωπο της φωτιάς που λάμβανε χώρα στην περιοχή της Κινέτας και των Αγίων Θεοδώρων.
Την επόμενη μέρα και αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, η ομάδα έλαβε εκ νέου οδηγίες για να συνδράμει στο δύσκολο έργο της ανεύρεσης των αγνοουμένων στην περιοχή Ν. Βουτσά, Κόκκινο λιμάνι και Μάτι.
Το τριήμερο που ακολούθησε οι εθελοντές μας σάρωσαν εξονυχιστικά κάθε περιοχή που τους δόθηκε σαν τομέα έρευνας βρίσκοντας στοιχεία και ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.
Οι ανθρώπινες απώλειες και η έκταση της καταστροφής κατατάσσουν το συμβάν ως το τραγικότερο και το πιο δύσκολο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. τα τελευταία 10 χρόνια.
Είθε το συμβάν αυτό να είναι το τελευταίο που δοκιμάζει την χώρα μας.
Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη για τις οικογένειες των πληγέντων και να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτό δύσκολο έργο μας.

No Comments

Post A Comment