ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κάθε χρόνο από το 1972 στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ενη­μέρωση και την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα. Δίνεται μια ευκαι­ρία σε φορείς και πολίτες, να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται με την διαχείριση του περιβάλλοντος.

Παράλληλα προτείνονται τρόποι για την εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής, ιδιαίτερα στους κατοίκους των μεγαλουπόλεων όπου τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι ένα κοινωνικό σύνολο με ιδιαίτε­ρες ευαισθησίες και συνεχή προσφορά για το περιβάλλον, χωρίς να προσβλέπει σε κρατικές ή Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Στις 5 Ιουνίου τα μέλη του, μοίρασαν 5000 χαρτοσακούλες στους οδηγούς της Θεσσαλονίκης σε πέντε σημεία της πόλης με το σύνθημα ” Αγα­πώ την ζωή –Σέβομαι το Περιβάλλον – Φροντίζω την Καθαριότητα” παροτρύνοντας τους οδηγούς να μην πετούν τα σκουπίδια από τα παράθυρα.

Η παρουσία των ομάδων μας με τα πορτοκαλί γιλέκα  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους δι­ερχόμενους οδηγούς, στο κέντρο και στις εξόδους της πόλης, κερδίζοντας τα ευμενή σχόλια των συ­μπολιτών μας.

Χορηγός σ’αυτή την προσπάθεια ήταν η αλυσίδα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας «VODAFONE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Ευχαριστούμε τόσο τον χορηγό όσο και τα μέλη μας που συμμετείχαν στην προσπάθεια, την Λέσχη Καλαμαριάς, την Λέσχη Θέρμης, και την Λέσχη Μετεώρων.

Την ίδια ημέρα έγινε ανάλογη εκδήλωση από τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία καθαριότητος και πρασίνου του Δήμου Θερμαϊκού, μοιράζοντας 2000 σακούλες από ανακυκλώσιμο υλικό και φι­λοπεριβαντολογικά μηνύματα στην είσοδο της Περαίας, προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα στην κοινωνία, ότι οι κυνηγοί είναι φίλοι και δια­χειριστές του οικοσυστήματος και όχι εχθροί.

No Comments

Post A Comment