ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 


Εδώ και κάποια χρόνια σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος εντάχθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου για να αρχίσουν σιγά σιγά οι νέοι μας να δείχνουν ενδιαφέρον για την φύση και το περιβάλλον.

Έτσι την Παρασκευή 17/01/2014 εθελοντές του ΟΦΚΑΘ αποτελούμενοι από ένα δασολόγο περιβαλλοντολόγο και τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, πήραν μέρος στο μάθημα και για δυο ώρες ενημέρωναν-εξηγούσαν και έλυναν απορίες των μαθητών σε θέματα που αφορούν το δάσος, τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και τι εστί εθελοντισμός και πως μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον!!

Το δεύτερο μάθημα των κυνηγών στα σχολεία του νομού μας έγινε στο 8ο  δημοτικό Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη ΣΤ΄ τάξη. Για πρώτη φορά εντάχθηκε μάθημα πρώτων βοηθειών που ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική ομάδα της ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.

Τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο δημοτικό το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν πραγματικά αμείωτο, ακούγαν με μεγάλη προσοχή και είχαν πολλές απορίες!!!!

Ευχαριστούμε το διευθυντή του γυμνασίου και τους καθηγητές, τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου και  ιδιαίτερα τον δάσκαλο περιβαλλοντικής κ. Γιώργο Γιαννούλα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν στο να αποδείξουμε στους νέους μας ότι στην διάσωση του περιβάλλοντος κανείς δεν ”περισσεύει”.

Ευχαριστούμε επίσης τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Καρακώστα όπως και τον πρόεδρο της ΕΘΟΠΑΚ κ. Νέστωρα Κομήνια  για την πολύτιμη βοήθεια τους.

 

No Comments

Post A Comment