ΙΚΑΡΟΣ 2010

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Δήμο Επανομής και την εθελοντική ομάδα ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.Ε.  διοργάνωσε μια τριήμερη άσκηση ετοιμότητας ”ΙΚΑΡΟΣ 2010” στις 16-17-18 Απριλίου. Το σενάριο  της άσκησης ήταν η συσπείρωση και ετοιμότητα των εθελοντικών ομάδων του Νομού Θεσσαλονίκης στη διάσωση σε περίπτωση αεροπορικού ατυχήματος. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε επάξια από τον  Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού που εδώ και 2 χρόνια ανήκει στις εθελοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και είναι ενεργό μέλος της Πολιτικής Προστασίας. Στην άσκηση συμμετείχαν όλες οι εθελοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Τις ομάδες επόπτευαν άτομα από το Λιμενικό, το ΕΚΑΜ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία. Την πρώτη μέρα της άσκησης έγινε ένα σεμινάριο κατά το οποίο δόθηκαν οδηγίες στις ομάδες για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν καταστάσεις όπως ένα αεροπορικό ατύχημα. Τη δεύτερη μέρα έγινε η πρακτική άσκηση κατά την οποία όλες οι ομάδες είχαν ενεργό δράση, άλλες στον τομέα της θαλάσσιας διάσωσης (τζετ σκι-ταχύπλοα) και άλλες στον τομέα της επίγειας διάσωσης (πεζοπόρα τμήματα –τζιπ -γουρούνες). Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού εκπροσωπήθηκε από επτά μέλη του. Ένα άτομο ήταν στο συντονισμό της ομάδας-αρχηγείο με ασύρματο και συντόνιζε τους υπόλοιπους, τρεις ήταν οδηγοί – διασώστες που μεταφέρανε τους ”τραυματίες-επιζώντες” του ατυχήματος και τρεις ήταν στην αναζήτηση-διαλογή (TRIAS) των ”επιζώντων” και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ήταν η πρώτη φορά που ο Όμιλος συμμετείχε σε μια τέτοια άσκηση αλλά παρόλα αυτά αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις της άσκησης και δέχθηκε συγχαρητήρια από όλους τους δημόσιους φορείς τόσο για τη δράση του αλλά όσο και για το υλικό που διέθεσε (τζιπ, ασύρματοι, φακοί κλπ). Η άσκηση τελείωσε στις 2.30 το βράδυ με πλήρη επιτυχία. Την τρίτη μέρα έγινε ένας απολογισμός της άσκησης και απονεμήθηκαν πιστοποιητικά και δελτία συμμετοχής.

Η συμμετοχή και δράση των κυνηγών αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι ακόμα και μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου κάποιοι προσπαθούν και κοπιάζουν για το κοινό καλό.

Θερμά συγχαρητήρια στους : Σαμαρά Χρήστο, Καζάνα Μιχαήλ, Λιβεριάδη Διονύσιο, Μάνδαρη Βασίλειο, Οικονόμου Λεωνίδα, Ράμο Χρήστο, Χατζημήσιο Ιωάννη.

No Comments

Post A Comment