ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, ομάδα εθελοντών, μέλη του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, βάλθηκαν να καθαρίσουν την περιοχή Κουφαλίων από τα άδεια μπουκάλια και τις επικίνδυνες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων.

Το θέαμα των πεταμένων άδειων κουτιών και μπουκαλιών από τα φυτοφάρμακα που γέμιζαν τα κανάλια, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και οι δηλητηριάσεις των σκύλων, ενεργοποίησαν τα μέλη του Ομίλου Φίλων Κυνηγών, ώστε να γεμίσουν τις περιοχές όπου γίνεται μεγάλη χρήση,(βαμβακοκαλλιέργιες) με καλάθια, όπου οι γεωργοί θα πετούν τις άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων. Όπως είναι λογικό με την προσπάθεια αυτή δε λύνεται ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά τα μέλη του Ομίλου ελπίζουν στην κινητοποίηση και άλλων φορέων, ώστε αυτό το αποκρουστικό και επικίνδυνο θέαμα των άδειων μπουκαλιών κάποια στιγμή θα εκλείψει.

Η εκστρατεία αποκομιδής των άδειων μπουκαλιών από τα φυτοφάρμακα που έγινε από τους κυνηγούς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι κυνηγοί αγαπάνε τη φύση και προστατεύουν το περιβάλλον.

No Comments

Post A Comment