ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ & ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ

 

Σε διάστημα λίγων ημερών, στα μέσα Σεπτεμβρίου μέλη του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού της βάσης ετοιμότητας του Κιλκίς ανταποκρίθηκαν σε δύο συμβάντα.

Το πρώτο στη Ροδόπολη Σερρών, σε χορτολιβαδική έκταση που καιγόταν, αποκλείοντας την παλαιά εθνική οδό Κιλκίς- Σερρών και διευκολύνοντας τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το δεύτερο στις Μουριές Κιλκίς, σε δασική περιοχή στους πρόποδες του όρους Μπέλες, βοηθώντας και εκεί σημαντικά.

Πήραν μέρος πυροσβεστικά κλιμάκια από Θεσ/νίκη, Κιλκίς και Σέρρες, 2 αεροπλάνα καναντέρ και πεζοπόρο τμήμα. Επίσης 2 τζιπ με 8 άτομα, μέλη του ΟΦΚΑΘ, ξεκίνησαν από Θεσσαλονίκη, έτοιμοι για να προσφέρουν βοήθεια στο εκεί παράρτημα.

Και στις δύο εστίες η επέμβαση των μελών ήταν άμεση.

Η βοήθεια που παρείχαν στην πυροσβεστική αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μετα θετικών σχολίων από τον αρχηγό του σώματος Κεντρικής Μακεδονίας που παρευρέθη στο σημείο της φωτιάς.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά από λίγες μέρες ο Διοικητής του πυροσβεστικού φυλακίου Μουριών κ. Μαρινίδης Χαράλαμπος παρέθεσε γεύμα στους εθελοντές τόσο για να τους ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια τους αλλά και για να τους τιμήσει για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Τέλος θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας για την ετοιμότητα που είχαν σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

 

No Comments

Post A Comment