2η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

 

Μετά από πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου του NIS της Σερβίας την οποία και έκανε αποδεκτή το ΔΣ του Συλλόγου μας, ο ΚΣΘ έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην 2η Ολυμπιάδα Κυνηγιού στις 19-20-21 Σεπτεμβρίου με 5μελή ομάδα την οποία στελέχωναν τα μέλη του Συλλόγου 1. Μπαμπαράτσα Γιώργο, 2. Ράμμο Χρήστο, 3. Καρακατσάνη Αθανάσιο, 4. Κυριαζή Δημήτρη, 5. Καραγιαννίδη Αθανάσιο.

Η αποστολή ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωί με δύο αυτοκίνητα για να φθάσει στο NIS το απόγευμα. Τα μέλη της αποστολής όμως ήρθαν αντιμέτωπα με την αδιαλλαξία και την απαράδεκτη στάση των Σκοπιανών και μετά από πολύωρη ταλαιπωρία αναγκάσθηκαν να γυρίσουν και να ταξιδέψουν για το NIS μέσω ‘Ευρώπης’ (Βουλγαρίας) με αποτέλεσμα να φθάσουν στο NIS αργά το βράδυ.

Μετά το πολύωρο ταξίδι, μας ξεκούρασε το χαμόγελο και η φιλοξενία των Σέρβων διοργανωτών τους οποίους συναντήσαμε σε ένα γεύμα γνωριμίας μαζί με όλες τις υπόλοιπες αποστολές των άλλων χωρών.

Στην Ολυμπιάδα υπήρχαν ομάδες από 9 χώρες (Αυστρία- Ρουμανία- Σερβία- Βουλγαρία- Κροατία- Αλβανία- Ιταλία- Ελλάδα- Πολωνία)

Η ελληνική ομάδα του ΚΣΘ μετέφερε ένα μήνυμα στους συναδέλφους όλων των χωρών. ‘ Το περιβάλλον δεν έχει σύνορα’

Προκαλώντας μια συζήτηση που επικεντρώθηκε στα αποδημητικά πουλιά και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν σ’ αυτά  οι ηχομιμητικές συσκευές που χρησιμοποιούν χωρίς όριο, στις γείτονες χώρες τα τουριστικά γραφεία για να κρατήσουν τα θηράματα και να προσελκύσουν τους κυνηγούς, παρεμβαίνοντας στην πορεία των αποδημητικών και αδιαφορώντας για την καταστροφή που διαπράττουν σ’ αυτά τα θηράματα και την πιθανή εξαφάνιση τους.

Το πρόβλημα είναι ότι η δική μας φωνή είναι πολύ σιγανή για να ακουστεί και να αλλάξει κάτι απ’ αυτή τη μάστιγα.

‘Ίσως όμως ξυπνήσει κάποιους που μπορούν να φωνάξουν πιο δυνατά και να φέρουν αποτελέσματα.’

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της όμορφης περιπέτειας μας, το Σάββατο το πρωί συγκεντρώθηκαν όλες οι αποστολές σε μία ορεινή περιοχή λίγα χιλιόμετρα έξω από την όμορφη πόλη του NIS με τσουχτερό κρύο.

Εκεί έγινε μια μικρή τελετή έναρξης και αφού μας εξήγησαν για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων έγινε η κλήρωση και ξεκίνησε ο αγώνας. Τα αγωνίσματα τα οποία περιλαμβάνονταν στην Ολυμπιάδα ήταν 7.

  1. 3 χιλιόμετρα τρέξιμο σε μια διαδρομή στο βουνό με πλήρη κυνηγετικό εξοπλισμό και όπλα.
  2. ρίψη σφαίρας (πέτρας)
  3. άλμα εις μήκος από στάση
  4. έλξη αντιπάλου
  5. διελκυστίνδα
  6. σκοποβολή μα ραβδωτό όπλο σε σταθερό στόχο
  7. σκοποβολή με κυνηγετικό όπλο σε πήλινο στόχο

Η ομάδα του ΚΣΘ  έχοντας μια σταθερή απόδοση σε όλα τα αγωνίσματα κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση πίσω από την ομάδα της διοργανώτριας Σερβίας και αφήνοντας στην τρίτη  θέση τους Ιταλούς και πιο πίσω τους υπόλοιπους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που υπερέβαλαν τους εαυτούς τους για να φέρουν στη Θεσσαλονίκη το κύπελλο του δεύτερου νικητή κατακτώντας παράλληλα και το κύπελλο του ‘fair play’

No Comments

Post A Comment