ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Σ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αδελφοποίηση των Κυνηγετικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας με απώτερο στόχο τη σύσφιξη των σχέσεών τους και την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 8 μ.μ. μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε,  στον όμορφο χώρο του εκτροφείου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κέρκυρας, η τελετή αδελφοποίησης με τον Κυνηγετικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης.Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον Πρόεδρο Μπαμπαράτσα Γιώργο, τον Γενικό Γραμματέα Γιακουστίδη Φώτη, το μέλος της εξελεγκτικής Ευσταθιάδη Λάζαρο και μέλη του Συλλόγου ταξίδεψαν στο όμορφο νησί των Φαιάκων προκειμένου να υλοποιήσουν την απόφαση για τη αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων και την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου. Από την πλευρά του Κυνηγετικού Συλλόγου Κέρκυρας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Μαυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βόρειας Κέρκυρας Μπίσκος Βασίλης όλα τα μέλη του Δ.Σ. και αρκετοί Κερκυραίοι κυνηγοί. Σε ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αδελφοποίησης , έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και τιμητικών πλακετών, συζητήθηκαν αρκετά θέματα και προβλήματα γύρω από το κυνήγι και στις δύο περιοχές, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με μια γιορτή που είχαν οργανώσει οι Κερκυραίοι «αδελφοί μας».

Σκοπός της αδελφοποίησης, πέρα από το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας, είναι η ουσιαστική συνεργασία και η από κοινού προσπάθεια και των δύο Συλλόγων για την προστασία, ανάδειξη και βελτίωση του κυνηγιού, της φύσης και των θηραμάτων. Εξάλλου είναι κοινή η πεποίθηση πως τέτοιου είδους ενέργειες ,σφυρηλατούν τις σχέσεις των Συλλόγων και τους ενώνουν στον καθημερινό αγώνα και στο δύσκολο έργο τους.

Ο πρόεδρος του Κυνηγ. Συλλ. Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπαμπαράτσας τόνισε πως η αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων αποτελεί τεκμήριο της προσπάθειας που κάνουμε να προσφέρουμε στο κυνήγι γενικότερα και να διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να είμαστε κυνηγοί. Είναι λοιπόν όμορφο σ’ αυτή την προσπάθεια να βρίσκεις συνομιλητές, συμμάχους, βοηθούς και ελπίζουμε ότι αυτή η αδελφοποίηση με την διασταύρωση των εμπειριών μας, θα είναι η αφετηρία για να παράγουμε έργο και να αναδείξουμε τις περιοχές μας σε κυνηγότοπους χωρίς προβλήματα με σεβασμό στη φύση και τα θηράματα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους συνάδελφους κυνηγούς.

Αισιόδοξος δήλωσε και ο πρόεδρος του Κ. Σ Κέρκυρας κ. Μαυρόπουλος Γιώργος και συμπλήρωσε πως η εκδήλωση αυτή δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς ενώνει τα Διοικητικά Συμβούλια και πολύ περισσότερο τους συνάδελφους κυνηγούς για τον κοινό στόχο που όλοι έχουμε για καλύτερο κυνήγι. Όπως αναφέρεται και στο πρωτόκολλο που υπογράψαμε, μέλημά μας θα είναι η διατήρηση μόνιμων δεσμών, η καλλιέργεια της ενότητας μεταξύ των κυνηγών, η διευκόλυνση και ενίσχυση του έργου που επιτελείται από τους κυνηγετικούς συλλόγους, με στόχο την προώθηση και επίλυση όλων των προβλημάτων του κυνηγίου, στα πλαίσια αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, διατηρώντας ζωντανό το αίσθημα της αδελφοσύνης.

No Comments

Post A Comment