ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

 

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης , με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, συμμετείχε στη  δενδροφύτευση που διοργάνωσε η ομάδα πολιτικής προστασίας Πανοράματος στην περιοχή Πανοράματος, δυτικά της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η εκδήλωση έγινε με τη συμπαράσταση και βοήθεια του τοπικού Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Πριν από δεκαεπτά χρόνια, τον Ιούλιο του 1997, η περιοχή πέρασε δύσκολες μέρες, από την λαίλαπα της φωτιάς του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης. Σήμερα, μετά από τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και των εθελοντικών οργανώσεων, το δάσος αναπνέει και ατενίζει με αισιοδοξία τις μέρες που έρχονται. Ο Κ.Σ.Θ. για πολλοστή φορά συνεργαζόμενος με τους αρμόδιους φορείς  και με την γνωστή πρωτοπορία και φιλότιμο των μελών του, θα είναι πάντα εκεί που οι ανάγκες τον καλούν, αθόρυβα και κυρίως, αποτελεσματικά. Σαν άνθρωποι που βιώνουμε από πρώτο χέρι την φύση, σαν άνθρωποι που δέσαμε το καλύτερο κομμάτι της ζωής μας με την φύση, θεωρούμε μονόδρομο την προστασία της.

Και κάτι πολύ σημαντικό και πρωτοπόρο. Ο Κ.Σ.Θ, σε κάθε παρόμοια ενέργεια, όταν οι συνθήκες το ευνοούν, μπολιάζει πολλά άγρια δένδρα , με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να γεμίζει το δάσος μας, η πνοή μας, με καρποφόρα δένδρα.

 

No Comments

Post A Comment