ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων η 1η Επιστημονική και Επιμορφωτική Ημερίδα με θέματα:

Α. Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της θήρας

Β. Ενδημικό θήραμα, οι περιπτώσεις του λαγού και της πεδινής πέρδικας.

Γ. Εμβολιακό πρόγραμμα σκύλου, αποπαρασιτισμός, διροφιλάρια στο σκύλο, πρόγνωση και πρόληψη (επιγραμματικά), λεισμάνια (καλα-αζαρ) στο σκύλο αλλά και στον άνθρωπο (επιγραμματικά), τα δέκα απαγορευτικά στη διατροφή του σκύλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2008 στα Κουφάλια στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Κουφαλίων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κυνηγοί καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Κουφαλίων κ. Κατσούκας Γεώργιος και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μεσσήνης Δημήτριος.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Αιγινίου και Περιχώρων και ο Σύλλογος Φίλων Θηραμάτων και Φυσικού Περιβάλλοντος Αξιού με έδρα στο πρόχωμα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων κ. Πατρώνας Χρήστος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην σημαντική αυτή εκδήλωση του Ομίλου.

Επίσης ευχαρίστησε τους επιστήμονες για την αποδοχή της πρόσκλησης του Ομίλου και την παρουσία τους, τονίζοντας στους παρευρισκομένους ότι «η σημερινή μας εκδήλωση αποτελεί αφετηρία στα κυνηγετικά δρώμενα καθώς είναι ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της ενημέρωσης για την αναβάθμιση του Έλληνα κυνηγού».

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια παρουσίασε τους ομιλητές που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους και ήταν:

Ο κ. Ασημακόπουλος Αντώνης Επιμελητής ΕΣΥ, ο κ. Παραλυκίδης Νικόλαος Διδάκτωρ Θηραματολόγος Διδάσκων ΑΠΘ Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, και η κα Παγώνα- Δεδέ Αναστασία Κτηνίατρος ΑΠΘ.

Για την πρωτοβουλία του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων εγκωμιάστηκε ευμενώς από όλους τους συμμετέχοντες.

 

No Comments

Post A Comment