ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ Ο.Φ.Κ.Κ.Θ.

Η 14η Ιουνίου έχει εδώ και αρκετά χρόνια καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.Είναι μια μέρα αφιερωμένη στον αλτρουϊσμό και σε όλους αυτούς που άφοβα και παλικαρίσια τεντώνουν κάθε τόσο το χέρι τους για να εκπληρώσουν ένα ανθρώπινο χρέος, στον άγνωστο πάσχοντα.

Είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που προσφέρουν τακτικά το αίμα τους με ειλικρινή και  άδολα ελατήρια χωρίς σκοπιμότητες και ιδιοτελές συμφέρον . Εθελοντισμός και αιμοδοσία είναι δύο έννοιες ταυτόσημες που συναντώνται και οι δύο στον εθελοντή αιμοδότη. Ο εθελοντισμός αποτελεί ιδεολογία, θέση και άποψη ζωής και ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η ανθρώπινη αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή.Όμως από όλες τις μορφές εθελοντισμού η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντισμού.Ίσως γι’αυτό και η κοινωνία μας έχει προσδώσει στον αιμοδότη μόνιμο επιθετικό προσδιορισμό του Εθελοντή.

Προφανώς για να του αποδώσει μια ξεχωριστή τιμή και παράλληλα να εξάρει τη σημασία της διαχρονικής και σωτήριας προσφοράς του έναντι όσων άλλων επαινετών εθελοντικών προσπαθειών.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κουφαλίων ”Κων/νου Χατζάκου”. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Διευθύντριας του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ Γ. Παπανικολάου κ. Εγγλέζου Κατερίνας καθώς και της προϊσταμένης κ. Μανώλη Αναστασίας οι οποίες προβάλλοντας διαφάνειες ενημέρωσαν το κοινο για θέματα σχετικά με την αιμοδοσία και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις του.

Στη συνέχεια η Διοίκηση του Ομίλου απένειμε τιμητικούς επαίνους και πλακέτες στους 250  ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ του Ομίλου,καθώς και στο τμήμα αιμοδοσίας του  Γ.Ν.Θ Γ. Παπανικολάου με το οποίο συνεργάζεται ο Όμιλος,το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων στο οποίο διεξάγονται οι αιμοδοσίες του Ομίλου και τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού για την συμμετοχή των μελών του αιμοδοσίες του Ομίλου μας. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Δαϊκούδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κουφαλίων κ.Παπαχριστούδης Κων/νος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Πλαγάκος Κων/νος , η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του  Γ.Ν.Θ Γ. Παπανικολάου κα.Εγγλέζου Κατερίνα και η Προϊσταμένη κα.Μανώλη Αναστασία, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού κ. Ράμος Χρήστος, ο Γ.Γραμματέας κ.Καζανάς Μιχαήλ, ο Κοσμήτορας κ.Ανταβάκης Βασίλειος και η Προϊσταμένη του Κεντρου Υγείας Κουφαλίων κα. Μηντζιαρίδου Μαρία.

 

No Comments

Post A Comment