ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

4500 δενδρύλια  πεύκης και ακακίας φυτεύτηκαν στην καμένη περιοχή της Μαυροράχης με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας το φιλοπεριβαντολογικό του έργο, διοργάνωσε και φέτος στις 13 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δεντροφύτευση στην περιοχή κοντά στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν με την βοήθειά τους και την συμμετοχή τους, το Δασαρχείο Λαγκαδά, ο Δήμος Λαγκαδά, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαγκαδά, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Νομού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροράχης. Μετα τις απαραίτητες ενέργειες ο Κ.Σ.Θ. εξασφάλισε τα δενδρύλλια, από το δασικό φυτώριο της Χαλκηδόνας και με την εθελοντική εργασία του μέλους μας Αλέκου Λεσπουρίδης και της Εταιρείας χωματουργικών του κ. Μαρκούδη Δημήτρη ανοίχτηκαν περίπου 4000 τρύπες για να διευκολύνουν το έργο των εθελοντών.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

Κυνηγοί, Εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα σε λίγες μόνο ώρες να ολοκληρωθεί η δεντροφύτευση.

Στην συνέχεια και σε συνδυασμό με την τελετή λήξης της κυνηγετικής περιόδου που γίνεται κάθε χρόνο, ακολούθησε μια μικρή γιορτούλα με ζωντανή μουσική και  σουβλάκι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροράχης και τον Πρόεδρο τον  Τάκη Μιχαϊλίδη (οπλοτεχνικοί).  Στο τέλος έφευγαν όλοι αφού πρώτα γεύονταν την γλύκα των λουκουμάδων του κυρ Αντώνη Ιγνάτη, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι τον επόμενο χρόνο θα φυτευτούν  περισσότερα δενδρύλλια

No Comments

Post A Comment