ΡΙΨΗ ΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ

 

Όπως κάθε χειμώνα όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν έτσι και φέτος ομάδα εθελοντών μέλη του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων πραγματοποίησε ρίψη τροφών στο νησί του Αξιού ποταμού ώστε να διευκολύνει στο βαθμό που μπορούσε την επιβίωση των άγριων αλόγων. Η κίνηση αυτή έγινε από τους κυνηγούς χωρίς να υπάρχει έντονη κακοκαιρία, αποσκοπώντας στην προσφορά όχι μόνο ποσότητας αλλά ποικιλίας και ποιότητας.

Η ενέργεια αυτή έγινε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009. Περίπου ένας τόνος τριφύλλι, άχυρο και καλαμπόκι σκορπίστηκαν σε επιλεγμένα σημεία.

Το ΔΣ του ομίλου ευχαριστεί τους κυνηγούς και φίλους οι οποίοι προσέφεραν τις τροφές, τα φορτηγάκια τους που χρησιμοποιήθηκαν για  τη μεταφορά, αλλά και τις πλάβες (βάρκες) για να  περάσουμε τις τροφές μέσα στο νησί.

Το νησί του Αξιού

Ο Αξιός ποταμός κυλώντας στα σύνορα του Δήμου Κουφαλίων αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής, την οποία και αναδεικνύει με την οικολογική και την αισθητική του αξία. Στο κέντρο του βρίσκεται η νησίδα με το τοπωνύμιο ‘Νησί’, μια έκταση 1700 στρεμμάτων με πυκνή βλάστηση.

Εδώ βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες πουλιά και άλλα ζώα, καθώς επίσης και περίπου 50 άγρια άλογα. Με βάρκες μόνο μπορεί κανείς να το δει και να το θαυμάσει από κοντά.

No Comments

Post A Comment