ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

 


Το τριήμερο 29/6-30/6-1/7,  4 μέλη μας πήραν μέρος στο 1ο σχολείο ορεινής διάσωσης που έγινε στο χιονοδρομικό καταφύγιο Βέροιας στο Σέλι και σε υψόμετρο 1450μ. Δάσκαλος μας ο μοναδικός επαγγελματίας διασώστης- οδηγός βουνού, κ. Νίκος Γκογκέτζος. Σε ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα (στάση μόνο για φαί και ύπνο) καταφέραμε να μαζέψαμε πολύτιμες γνώσεις πάνω σε σχοινιά- κόμπους- φορεία κλπ αλλά και να μάθουμε βασικές πληροφορίες σε θέματα ορεινής διάσωσης.

Το πρόσφατο γεγονός στο Μπέλλες με τον άτυχο ορειβάτη ήταν η αιτία να δημιουργήσουμε στον ΟΦΚΑΘ ένα τμήμα ορεινής διάσωσης αποτελούμενο από επίλεκτους- πιστοποιημένους διασώστες που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό ήταν το πρώτο σχολείο βασικής εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν και άλλα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας τα οποία και θα παρακολουθήσουμε.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δάσκαλο και φίλο Νικόλα για τη μεγάλη υπομονή που έδειξε αλλά και την ηρεμία που είχε και μας την πέρασε ψυχολογικά έτσι ώστε να καταλάβουμε με συνεχείς επαναλήψεις αυτό που κάναμε.
Μαζί μας ήταν και εθελοντές από την Ε.Ο.Δ.- Έλληνες Διασώστες- ΟΔΙΚ και Πτολεμαιδας.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Σάββα Παντελίδη, Θανάση Νταλαμπίρα, Κυριάκο Πέππα και Χρήστο Ράμο, τα μέλη μας που άφησαν τη θάλασσα και ανέβηκαν στο βουνό για μια τέτοια εμπειρία.

No Comments

Post A Comment