ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΣΘ & ΚΟΕ

 

Το Κυνήγι και η Κυνοφιλία είναι δυο έννοιες ταυτόσημες. Πάνω σ’ αυτή την λογική έβαλαν τις βάσεις για μία άψογη συνεργασία που ξεκίνησαν φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συνεργασίας διοργανώθηκαν φέτος δύο αγώνες οι οποίοι εντάχθηκαν στη βαθμολογία για το κύπελλο του ΚΟΕ.

Ο ένας αγώνας έγινε στις 13-14 Σεπτεμβρίου σε καμπίσια πέρδικα με πολύ μεγάλη επιτυχία και περίπου 130 συμμετοχές. Ο άλλος αγώνας, πρακτικού κυνηγιού μπεκάτσας, έγινε στις 6-7 Δεκεμβρίου με 45 συμμετοχές το διήμερο. Τα έσοδα από τους αγώνες διατίθενται από τον ΚΟΕ  για την βελτίωση των βιοτόπων της περιοχής μας. Απ’ αυτή τη συνεργασία σύντομα θα δούμε κι άλλες ενέργειες που αποσκοπούν στην διατήρηση και την ανάπτυξη των θηραμάτων της περιοχής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Στεφανάκο γιατί εκτός από κριτής των Βρετανικών φυλών στους αγώνες, είναι ο άνθρωπος του ΚΟΕ που βοήθησε για να πετύχει αυτή η συνεργασία.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Βλάχο Κώστα που έκρινε τις Ηπειρωτικές φυλές και τον κ. Φραγγίδη Γιάννη που έκρινε και αυτός μαζί με τον κ. Στεφανάκο τις Βρετανικές φυλές.

Να ευχαριστήσουμε και όλους τους κυνόφιλους κυναγωγούς που στήριξαν τους αγώνες με τη συμμετοχή τους καθώς επίσης και τους φίλους εκείνους που έχασαν μια κυνηγετική έξοδο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος κατά την πρώτη μέρα υπήρχαν στα τερέν 3-4 πουλιά τα οποία όμως όπως αποδείχθηκε ήταν ανήσυχα λόγω του Νοτιά και της κυνηγετικής πίεσης που δέχονταν και δεν έδωσαν την ευκαιρία σε κανένα σκύλο να μπει στη βαθμολογία.

Οι αξιολογήσεις των σκύλων έχουν ως εξής:

  1. ARNO του ATHOS (IN SET) BEK 57905 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ποιοτικός σκύλος, μαλακή κίνηση, χαμηλή …….., ωραία τσεκαρίσματα. Είχε λίγο τρακ λόγω του κόσμου. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ

  1. ROI (POINTER) BEK 44657 ΚΥΝΑΓΩΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Έμπειρη κυνηγετική σκύλα, αναζητούσε από το έδαφος, όχι καλπαστική, κουνούσε ουρά.

3.ARIADNI (POINTER) BEK 65831 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πολύ ενεργητική με συνέχεια στην ………….. της, έντονο πάθος, εκμεταλλεύτηκε όλο το τερέν, είχε κάποιες αναζητήσεις από κάτω. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ

4.RAPAKOULIA’S GENESIS KRINIO (ING SET) BEK 64554 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ

ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκρηκτικό ξεκίνημα με κάποια σταματήματα στη συνέχεια, λίγο νευρική κίνηση, όμως είχε έντονο πάθος όσο κινήθηκε.  ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ

  1. CORA (ING SET) BEK 57264 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΧΑΒΟΣ ΔΙΑΛΕΧΤΟΣ

Σκύλα με έντονο κυνηγετικό πάθος, πολύ έμπειρη, με πολύ ωραία περάσματα δεξιά και αριστερά από το δρόμο. Όμως ήταν  υπέρβαρη και είχε και βαρύ ρυθμό και άσχημο κράτημα ουράς προς τα πάνω. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ

  1. RANIA (ING SET) BEK 47397 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΚΙΡΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μεγάλο πάθος, καλή κίνηση, ωραίο κράτημα ουράς και κεφαλιού. Είχε κάποια σταματήματα. Τη βρήκαμε σε φέρμα υπερβολικά μακριά. Είχε κάποια πατήματα στο δρόμο.

  1. RAPAKOULIA’S GENESIS ORFEAS (ING SET) BEK 45877 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑΣ ΧΡΉΣΤΟΣ

Σκύλος πρότυπο, εξαίρετη κίνηση, εξαίρετη κάλυψη τερέν, εξαίρετη εκμετάλλευση τερέν, εξαιρετικό κράτημα κεφαλιού και ουράς. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ

  1. OLAF του ATHOS (ING SET) BEK 31345 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Τυπική κίνηση, λίγο όρθιος, όσο πέρναγε η ώρα άνοιγε ενώ στην αρχή ήταν κοντινός, καλό κράτημα κεφαλιού όχι όμως ουράς. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ

  1. VALLEY’S KING SENA (POINTER) BEK 56666 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΧΑΒΟΣ ΔΙΑΛΕΧΤΟΣ

Έκανε ένα ωραίο ανέβασμα και βγήκε εκτός ελέγχου.

  1. ASTRO (ING SET)BEK 54431 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΜΠΑΜΠΑΡΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σκύλος με εξαίρετο κυνηγετικό πάθος, εξαίρετη έρευνα, όχι τυπική κίνηση, μάλλον είχε μια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

  1. DONA (ING SET) BEK 63083 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΦΕΛΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Εκτός ελέγχου

  1. DAISY (ING SET) ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΎΛΛΟΥ

Εκτός ελέγχου

  1. CARAMELA του ATHOS (ING SET) BEK 66842

Εκτός ελέγχου

  1. TALIBAN (POINTER) BEK 53720 ΚΥΝΑΓΩΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν αγωνίσθηκε.

Όσον αφορά τη δεύτερη μέρα των αγώνων τα σκυλιά κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα. Κλίθηκαν σε επανάκλιση  ο σκύλος RAPAKOULIA’S GENESIS ORFEAS με κυναγωγό τον Ραπακούλια  Χρήστο και η DONA με κυναγωγό το Φελόνη Δημήτρη. Όμως παρά την εξαίρετη εμφάνιση τους δεν συνάντησαν θήραμα ούτε στην επανάκλιση.

Για τις αξιολογήσεις των Ηπειρωτικών φυλών μας γράφει ο κριτής κ. Βλάχος Κώστας.

 

No Comments

Post A Comment